Met Kerstmis in zicht zijn we ook weer pardoes in de Warmste Week van Studio Brussel beland. Net als vorig jaar kunnen individuen of organisaties zelf kiezen welke goede doelen ze willen steunen. In het zuiden van het land is er de actie Viva for Life van de RTBF ten voordele van kinderarmoede. We zijn maar wat trots dat ook het gevangeniswezen dit jaar weer zijn steentje bijdraagt met momenteel al meer dan 10.000 euro op de teller. Een overzicht van de verschillende initiatieven:

Gevangenis Gent

Met verschillende activiteiten zoals een filmvoorstelling of de verkoop van een ‘Music for Life-broodje’ verzamelde de Gentse gevangenis geld in om de vzw Perliespillows te steunen.

Gevangenis Mechelen

In Mechelen maakten ze kerstkaarten en wollen popjes, ideaal om in de kerstboom te hangen. De gevangenis koos Make-A-Wish als goed doel.

Klik hier voor een videofragment op de website van Radio 2

Gevangenis Ruiselede

De gevangenis van Ruiselede fietst zich warm voor het goede doel vzw Aropa. Het is de bedoeling dat de gedetineerden tegen Kerstmis twee keer een tour rond alle gevangenissen fietsen op rollen, goed voor zo’n 2400 kilometer. Na de inspanning volgt de beloning: een wafelbak, uiteraard ook voor de Warmste Week.

 

 


Gevangenis Brugge

De inrichting in Brugge organiseerde een ‘Music for Life Quiz’ buiten de gevangenismuren. De gedetineerden stelden zelf de quizvragen op via een videokanaal. Zowel het inschrijvingsgeld als de opbrengst van de drankjes gaan integraal naar een lotgenotengroep van slachtoffers van seksueel misbruik.
 Gevangenis Lantin

Het personeel en de gedetineerden van de gevangenis van Lantin hebben geld ingezameld ten voordele van de actie Viva for Life van de RTBF, die de aandacht vestigt op kinderarmoede.

Vandaag brengt een delegatie van de gevangenis (personeel en een gedetineerde) een bezoek aan de ‘Cube’ op de Grote Markt van Nijvel waar ze het ingezamelde geld zal overhandigen.

 

Gevangenis Hoogstraten

In Hoogstraten hebben de gedetineerden sjaals en pennenzakken gebreid. Ze maakten ook koekjes die verkocht werden op de kerstmarkt.

Gevangenis Antwerpen

De psychiatrische annex van de gevangenis bakte en verkocht koekjes in de vorm van een telefoontje en dit ten voordele van de zelfmoordlijn.

Gevangenis Dendermonde

Dendermonde verkocht niet alleen snoepjes maar ook buttons. Geïnteresseerden konden zelf een button ontwerpen die dan in de gevangenis werd gemaakt.

Gevangenis Turnhout

Binnenkort zullen bezoekers in Turnhout pralines en wafels kunnen kopen wanneer ze op bezoek gaan bij een gedetineerde. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Gevangenis Wortel

Wortel hield een heuse ‘Pizza for Life’-actie en verkocht ook verwenkoffie/chocomelk met huisgemaakte gebakjes in de bezoekzaal. De inrichting koos de vzw To Walk Again als goed doel.

Gevangenis Merksplas

De gevangenis verkocht koekjes aan gedetineerden en personeel en in de bezoekzaal konden bezoekers smullen van verwenkoffie/chocomelk en koekjes.

Meer info

Wij willen graag alle personeelsleden, gedetineerden en bezoekers bedanken voor deze grote solidariteit.