"Geen strakke pakken, maar zeveren over ons weekend."
 

Werken bij Justitie? Da's just.
"Het is eigenlijk toevallig dat ik hier vandaag zit, want ik wou oorspronkelijk aan de slag gaan in de financiële sector. Toen mijn stage bij een bank niet kon doorgaan, zag ik deze job als assistent bij het parket als een heel mooi alternatief. En kijk, ik zit hier drie jaar later nog steeds met veel plezier!"

"Wat mij het meest heeft verrast toen ik startte, was de toffe, informele sfeer. Strakke pakken? Nee hoor. Ik mag hier gewoon in mijn T-shirt zitten en we zeveren af en toe eens goed over ons weekend. Mijn collega’s zijn het beste deel van mijn job, naast het boeiende werk en de grote flexibiliteit."

Kleine details, grote impact

"Mijn job speelt zich grotendeels af achter de schermen van Justitie, maar dat is prima. Parket of rechtbank, dat maakt voor mij niet uit. Ik zorg er gewoon samen met mijn collega’s voor dat de Belgische Justitie goed draait. Dat betekent in mijn geval onder andere dat dossiers vlot en volledig bij alle partijen terechtkomen. Dat gaat heel ver. Van zorgen dat een beklaagde voor de rechtbank verschijnt, tot de magistraat alle info bezorgen die hij nodig heeft om zijn oordeel te vormen. Er zijn zoveel procedures en details om rekening mee te houden, dat een kleine fout altijd om de hoek loert. Maar die kleine fout kan wel betekenen dat een veroordeelde misdadiger tijdelijk vrijkomt. Dat kunnen we gelukkig bijna altijd vermijden hoor, maar de druk is natuurlijk groot. Dat maakt het net zo uitdagend. Nauwkeurigheid en goed overleg met mijn collega’s zijn ongetwijfeld mijn belangrijkste tools. "
 

“Parket of rechtbank, dat maakt voor mij niet uit. Ik zorg er gewoon samen met mijn collega’s voor dat de Belgische Justitie goed draait.

Werken bij Justitie? Da's just.

"Ik haal de meeste voldoening uit de dossiers rond eerherstel. Ik heb regelmatig iemand aan de lijn die zijn dossier snel moet rondkrijgen, omdat hij dringend een blanco strafregister nodig heeft. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een securityagent die naast zijn droomjob dreigt te grijpen, omdat hij vijf jaar geleden een eenrichtingsstraat verkeerd is ingedraaid. Als ik kan zorgen dat zo’n dossier snel en correct wordt afgehandeld, dan weet ik dat ik die persoon echt vooruit heb geholpen."

Respect en flexibiliteit

"Mijn grootste motivatie, dat zijn ongetwijfeld mijn collega’s. Als we eens iets repetitiefs moeten doen, dan organiseren we bijvoorbeeld een pizzamiddag. Zo houden we de sfeer en motivatie erin en wordt het toch ook weer een topdag. Daarnaast is het voor mij heel belangrijk dat ik flexibel ben in mijn werktijd en regelmatig vakantie kan nemen. Er kan altijd wel iemand inspringen en dat doen we ook voor elkaar. Iedereen is heel begripvol en er is wederzijds respect. Als we iets goed hebben opgelost, dan zullen we dat zeker horen. Ik denk trouwens dat dat niet alleen voor mijn afdeling geldt, maar voor heel Justitie. Aan erkenning is hier geen gebrek!"

Naar de vacature.