Voorlopige maatregelen afdeling Terrorisme tot en met 31/08/2024

Contacten met het secretariaat

Contacteer het secretariaat bij voorkeur per e-mail.

Tot en met 31 augustus 2024,  is de afdeling Terrorisme uitsluitend bereikbaar per telefoon van maandag tot donderdag tussen 8u en 12u.

Ontdek meer info op onze website.

Vragen over het statuut van nationale solidariteit

De vragen tot toekenning van het statuut van nationale solidariteit worden ingediend bij de Commissie. Vervolgens stuurt de Commissie deze aanvragen zoals wettelijk voorzien door naar de federale Pensioendienst (cel burgerslachtoffers van oorlog en terrorisme). De Commissie is dus niet bevoegd voor de toekenning van het statuut noch voor de specifieke maatregelen/voordelen verbonden aan het statuut. Het heeft geen zin om de Commissie hierover te contacteren.

Voor alle vragen over het statuut van nationale solidariteit (stand van zaken aangaande de toekenning van het statuut, het medisch onderzoek bij MEDEX, het invaliditeitspensioen, het gratis openbaar vervoer, de terugbetaling van medische kosten via ziekenfondsen en HZVI, … ) dient u uitsluitend contact op te nemen met de federale Pensioendienst.

E-mail: solidariteitspensioen@sfpd.fgov.be

Eerste stappen

Wanneer u het slachtoffer bent van terrorisme, zal u (en/of zullen uw verwanten) stappen willen ondernemen. Die zijn veelal complex en onbekend.

De commissie behandelt alle aanvragen van de slachtoffers van de terroristische aanslagen zo snel als mogelijk.

Wij besteden veel aandacht aan de eerste contacten. Daarbij wordt een serene en humane begeleiding geboden aan u en uw nabestaanden.

U een gepast onthaal en de nodige informatie aanbieden, is van essentieel belang. Binnen de grenzen van onze bevoegdheden zetten we ons in om die verantwoordelijkheid op te nemen.