Een delegatie van de FOD Justitie bezocht op donderdag 2 september het ministerie van Justitie in Parijs. Tijdens de ontmoeting werd een licht geworpen op de voorbereidingen voor de processen over de aanslagen van 2015 en 2016.

Plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie, Sébastien Gallois ontving in Parijs een delegatie van de FOD Justitie, geleid door de voorzitter van het directiecomité Jean-Paul Janssens. Tijdens het bezoek werd de samenwerking tussen beide landen rond de processen voor de aanslagen besproken en was er ruimte voor kennisuitwisseling.

Belgische en Franse delegatie

Zo bestudeerden de Belgische en Franse overheidsdienst van Justitie, naast het beheer en de overdracht van gedetineerden, ook de organisatie van, en de aandacht voor de slachtoffers van de aanslagen, en hun familieleden. Directeur-generaal van de Rechterlijke Organisatie, Michaël Lamhasni kreeg de kans om de voortgang van de opbouw van de rechtszaal waar het proces van de aanslagen van 13 november 2015 zullen plaatsvinden, te bekijken. Speciaal voor deze reeks processen zijn er meerdere rechtszalen voorzien, waarvan de grootste zich in de centrale hal van het Parijse Justitiepaleis bevindt.

Toekomstige afspraak in ‘Justitia’

Beide partijen erkennen dat een dergelijke samenwerking en uitwisseling van kennis, het verloop van toekomstige processen zal vereenvoudigen. Voorzitter Jean-Paul Janssens greep deze kans dan ook om een Franse delegatie uit te nodigen in Brussel om de site ‘Justitia’ te komen bezoeken.

@FODJustitie @FODJustitie @FODJustitie