De wet van 6 april 2010 scherpt het deugdelijk bestuur aan in beursgenoteerde ondernemingen en overheidsbedrijven in ons land. Zo dienen de bedrijven:

  • transparantie te verlenen in de verloning van het topmanagement;
  • een deel van de variabele vergoeding te verspreiden in de tijd zodat men meer het lange termijn perspectief voor ogen houdt;
  • de vertrekvergoedingen te beperken tot 12 maanden loon – of tot 18 maanden op voorstel van het remuneratiecomité – tenzij de aandeelhouders een afwijking hierop goedkeuren.

Het is niet de taak van de overheid om alle aspecten van het bestuur van ondernemingen te regelen. De ondernemerswereld heeft in dit kader een eigen code voor deugdelijk bestuur opgesteld, die in 2009 door de Belgische corporate governance commissie werd herwerkt.

In uitvoering van de nieuwe wet van 6 april 2010 is thans een Koninklijk Besluit ondertekend dat deze Code 2009 als enige mogelijke referentiecode voor deugdelijk bestuur erkent. Concreet betekent dit dat de betrokken ondernemingen deze code moeten toepassen bij hun corporate governance praktijken. Indien zij afwijken van de regels van de code moeten ze dit duidelijk in het jaarverslag verantwoorden. Hierdoor wordt een draagvlak gecreëerd rond één welbepaalde code die zelf door de ondernemingen is opgesteld.

De publicatie in het Belgisch Staatsblad gebeurt eerstdaags. Samen met de nieuwe wet vormt het KB een grondige aanpassing van de regels inzake deugdelijk bestuur voor beursgenoteerde ondernemingen.