Op 25 april 2014 zal het Hof van Cassatie om 15u30 in openbare en plechtige terechtzitting bijeenkomen om over te gaan tot de installatie van zijn nieuwe korpschefs: ridder Jean De Codt, die is aangeduid als eerste voorzitter van het Hof ter vervanging van jonkheer Etienne Goethals, die in ruste is gesteld, en mijnheer Patrick Duinslaeger, die is aangeduid als procureur-generaal bij het Hof, ter vervanging van mijnheer Jean-François Leclercq, wiens mandaat een einde heeft genomen.

Mijnheer de Codt is geboren te Elsene op 28 december 1955. Hij behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Université catholique de Louvain en heeft zijn carrière in de rechterlijke orde aangevat in 1983. Hij was achtereenvolgend stagiair op het parket van de procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg te Doornik, substituut -procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg te Brussel en substituut van de procureur-generaal bij het hof van beroep te Brussel. Hij heeft zijn eed afgelegd als raadsheer bij het Hof van Cassatie op 5 juni 1997. Als specialist in het strafrecht heeft hij altijd gezeteld in de strafkamer van het Hof. Hij zit die sinds meerdere jaren voor.

Mijnheer Duinslaeger is geboren te Oostende op 31 mei 1953. Hij behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Alvorens hij op 25 maart 1999 benoemd werd als advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie, waar hij vervolgens eerste advocaat-generaal werd, heeft hij zijn volledige gerechtelijke carrière  doorlopen op het parket van de procureur de Konings bij de rechtbank van eerste aanleg te Brussel en op het parket-generaal van het hof van beroep te Brussel, en als nationaal magistraat.

De heren de Codt en Duinslaeger hebben de eed afgelegd in de handen van de Koning op 2 april 2014. Zij zullen een mandaat opnemen voor een niet-hernieuwbare termijn van vijf jaar.