In de gevangenissen zijn dagelijks ruim 4000 gedetineerden aan de slag. In opdracht van externe bedrijven maken zij meubels, doen zij aan landbouw, scannen ze documenten, binden ze boeken enzovoort. Die brede waaier aan activiteiten en diensten wordt nu in de kijker gezet op de nieuwe website www.cellmade.be

Win-win

Gevangenisarbeid geeft gedetineerden de mogelijkheid om hun verantwoordelijkheid op te nemen en slachtoffers te vergoeden. Zij verwerven levensdiscipline en beroepservaring die de re-integratie in de samenleving bevordert. Externe bedrijven besteden een deel van hun opdrachten uit en krijgen hiervoor kwaliteitswerk en een attractieve prijs in de plaats.

De website www.cellmade.be werd aangepast aan de nieuwste technologieën en is ook gemakkelijk te consulteren met verschillende mobile devices zoals iPad, iPhone en andere smartphones.

 
 
Cellmade is het label van de regie van de gevangenisarbeid die sinds 1931 instaat voor de tewerkstelling en de opleiding van gedetineerden in de Belgische strafinrichtingen.