De tweede editie van het Waalse project ‘rencontres IN/OUT’, die cultuur toegankelijk wil maken voor iedereen, zowel voor gedetineerden als voor het grote publiek, vindt plaats op 17 november.

Dit jaar nemen de gevangenissen in Andenne, Namen en Dinant deel. Gedetineerden in de gevangenis in Andenne kunnen op 17 november genieten van een concert van BJ Scott, die later die dag ook optreedt in het cultureel centrum in Andenne. Het concept bestaat erin dat een artiest een optreden geeft voor de gedetineerden in de gevangenis, gevolgd door eenzelfde concert buiten de gevangenismuren voor het grote publiek. John Mary Go Round en Arnaud Sioen geven op hun beurt een concert in de gevangenis in Namen.

Canal C, de lokale Naamse televisiezender, maakt een reportage over het concert buiten de muren in Andenne die een week later op tv zal verschijnen. De kunstwerken die de gedetineerden van de drie gevangenissen tijdens het project hebben gemaakt, zijn te bewonderen in het cultureel centrum in Andenne van 17 tot 22 november.