Vanaf vandaag, vrijdag 13 juni, is het jaarverslag 2007 van de FOD Justitie beschikbaar op de website van de FOD Justitie: www.just.fgov.be (rubriek “Publicaties”). Het jaarverslag telt 120 bladzijden waarin alle diensten hun voornaamste activiteiten van 2007 toelichten.

Jaarlijks publiceert de FOD Justitie een jaarverslag waarin alle grote verwezenlijkingen worden besproken. Vanaf nu is de editie 2007 beschikbaar! Net zoals in de vorige edities maken alle directoraten-generaal, stafdiensten, commissies en onafhankelijke diensten de balans op van hun belangrijkste verwezenlijkingen van het afgelopen jaar. In dit jaarverslag ligt de nadruk zowel op het internationale aspect als op de dienstverlening aan de klanten van onze organisatie.

Het voorbije jaar was een uitgesproken druk jaar voor de FOD Justitie: de nieuwe gerechtsgebouwen van Gent en Bergen werden ingewijd, het directoraat-generaal Justitiehuizen maakte een eerste verhuizing mee, de gezondheidszorg in de gevangenis werd bekroond met een Award van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Hof van Cassatie vierde haar 50-jarig bestaan. Er werden ook nieuwe informatica-tools ingezet: zo denken we aan de informatisering van de strafuitvoeringsrechtbanken en het geïnformatiseerd beheer van schuldvorderingen.

In het algemeen werden in 2007 heel wat projecten opgevolgd en afgerond.

Al deze informatie vindt u in detail terug in het jaarverslag 2007 dat gratis beschikbaar is op de website van FOD Justitie www.just.fgov.be.