Winning team Just-on-web

Gisterenavond vonden in het Afrikamuseum te Tervuren de Digital Society Awards 2022 plaats. Justitie was tot twee maal genomineerd met het digitaal portaal, Just-on-web. Het platform, dat sedert oktober 2021 bestaat, was er genomineerd in de categorieën ‘Rendabiliteit’ en ‘Beste eGov Project’, en kon de prijs voor Rendabiliteit in de wacht slepen. Een mooie verdienste voor de overheidsdienst die fors inzet op de digitalisering van haar diensten.

Het Afrikamuseum in Tervuren zette gisterenavond zijn deuren open voor de 19e editie van de Digital Society Awards. De Digital Society Awards, een samenwerking tussen Agoria en TMAB Business Events, zetten elk jaar de meest verdienstelijke informatiserings- en Smart City-projecten van overheidsdiensten in de bloemetjes. Er worden awards uitgereikt in verschillende categorieën, zoals een award voor gebruiksvriendelijkheid, samenwerking, innovatie, rendabiliteit, duurzaamheid en eHealth. Daarnaast zijn er nog twee categorieën voorzien, waarbij de genomineerden de beste mix zijn tussen alle voorheen genoemde aspecten. De genomineerden komen in aanmerking voor de titel van ‘Beste Smart City project van 2022’ of ‘Beste eGov project van 2022’. Justitie was met Just-on-web in twee categorieën genomineerd, zijnde de categorie ‘Rendabiliteit’ en ‘Beste eGov project’. Tijdens de spannende ceremonie kon het digitale portaal van de overheidsdienst de award voor Rendabiliteit in de wacht slepen! Een mooie verdienste voor de harde inspanningen.

Just-on-web

Eind oktober 2021 lanceerde de FOD Justitie haar eigen digitale portaal, Just-on-web. Deze digitale omgeving bundelt de diensten van de overheidsdienst op één platform. Op die manier wordt het voor zowel burgers als administratieve diensten eenvoudiger bepaalde zaken uit te voeren, aan te vragen en/of op te volgen. Zo kan je op Just-on-web terecht om je verkeers- en strafrechtelijke boetes te beheren, je gerechtelijk dossier in te kijken, een gerechtsdeskundige op te zoeken en verzoekschriften of conclusies neer te leggen bij een rechtbank. Kortom, het portaal laat toe om vanop afstand, waar en wanneer je wil, je paperassen – met betrekking tot justitie – te raadplegen, opvragen en beheren.

Digitalisering van Justitie

De overheidsdienst Justitie zet sinds enige tijd fors in op de digitalisering van haar diensten. Zo maakte ze tal van gerechtelijke dossiers digitaal toegankelijk en zette ze afgelopen zomer honderden studenten in om deze dossiers in te scannen. De digitalisering van Justitie dient de toegankelijkheid tot de diensten te garanderen. Een Justitie die voor iedereen, jong en oud, menselijk toegankelijk en eenvoudig is. Het hoofddoel is namelijk nog steeds een menselijker, straffer en sneller Justitie te waarborgen.
 

Evi Vanolst (Project Manager Just-on-web) en Jimmy De Laet, stafdirecteur a.i. ICT van de FOD Justitie mochten de prijs in ontvangst nemen. Winning team Just-on-web