Het directoraat-generaal Wetgeving en Fundamentele Rechten en Vrijheden van de FOD Justitie heeft tijdens het academiejaar 2014-2015 zes middagen van het recht georganiseerd.

Aan een breed publiek werd de mogelijkheid gegeven om specifieke thema's aan te pakken via kruisende inzichten van een of meer externe sprekers, academici of rechtspractici, en van een deskundige ter zake van het directoraat-generaal. Deze middagen van het recht werden enthousiast onthaald door gemiddeld honderd personen per middag.

Dit eerste seizoen werd op 22 mei 2015 afgesloten met het thema "Vrijheid van meningsuiting: Mogen we alles zeggen, alles schrijven?", waarvoor we Pierre Kroll en François Jongen als sprekers mochten verwelkomen. Hun kwalitatief hoogstaande lezingen vulden elkaar aan en combineerden doortastendheid, humor, juridische aspecten en praktische ervaring.

Gelet op het succes wordt tijdens het academiejaar 2015-2016 een nieuw seizoen georganiseerd met vier nieuwe maatschappelijke thema's die duidelijke juridische vragen oproepen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen via e-mail (midisdudroit@just.fgov.be).