Op vrijdag 12 september stelt de Federale Bemiddelingscommissie haar totaal vernieuwde website www.fbc-cfm.be voor. De nieuwe website kreeg in samenwerking met Fedict (Federale Overheidsdienst Informatie- en Communicatietechnologie) niet alleen een eigentijds uitzicht, maar ook een gebruiksvriendelijke structuur en bevat informatie op maat voor diverse gebruikers van de website.

Informatie op maat voor de burger over conflictoplossing en bemiddeling

Voor burgers die zich in een conflictsituatie bevinden is een kort overzicht van diverse vormen van conflictoplossing opgenomen waarin tevens wordt verduidelijkt wat bemiddeling concreet is en wat bemiddeling voor hen zou kunnen betekenen qua potentieel.

Informatie op maat voor de doorverwijzers naar bemiddeling

Gelet op de vaststelling dat ook de actoren van Justitie die burgers in conflict bijstaan en informeren over de mogelijke conflictoplossingsmethodes niet altijd even vertrouwd zijn met bemiddeling, werd daartoe de nodige informatie op maat uitgewerkt.

Het aanbieden van een database van erkende bemiddelaars

Wie beroep wenst te doen op een professioneel geschoold bemiddelaar die tevens voldoet aan de erkenningsvoorwaarden kan de database van de erkende bemiddelaar op basis van diverse zoekcriteria, zoals arrondissement, beroepsachtergrond, talenkennis, materie, naam, etc, doorzoeken.

Informatie op maat aan bemiddelaars over voorwaarden tot erkenning en vorming

Tevens wordt de website gebruikt als communicatieplatform naar de erkende bemiddelaars toe door de vermelding  van nieuwsberichten, van informatie over erkenning en vorming en de bijhorende beslissingen van de Federale Bemiddelingscommissie.

1 contactpunt : De Federale Bemiddelingscommissie

Simon Bolivarlaan 30, (WTC III), 1000 Brussel
Tel :  02 552 24 00
Fax :  02 552 24 06
secr.bemiddelingscommissie@just.fgov.be