Op haar initiatief heeft de Katholieke Universiteit Leuven samen met de Ministers Stefaan De Clerck, Annemie Turtelboom en Vincent Van Quickenborne en de bedrijven Microsoft, Febelfin, CSC Belgium, Cisco Systems en Atos Origin Belgium vandaag een intentieverklaring ondertekend tot oprichting van een ‘Belgium Cybercrime Centre of Excellence for Training, Research and Education’.

Met de ondertekening van de intentieverklaring engageren de partners zich om mee te werken aan de oprichting van een drietalig nationaal kenniscentrum voor de bestrijding van cybercriminaliteit in Kortrijk.

Voor de financiering van het centrum dienen de partners eerstdaags een Europees dossier in.

Het centrum zal vooral gericht zijn op training en onderzoek en zal normaal gezien vanaf oktober 2010 in een eerste fase operationeel zijn. In de komende tijd zullen de partners nauw overleg plegen om het project verder uit te werken.

De Ministers De Clerck, Turtelboom en Van Quickenborne bevestigen met de ondertekening van deze intentieverklaring de grote aandacht die onze samenleving moet besteden aan de bestrijding van cybercriminaliteit.