Oproep tot de kandidaten

De Hoge Raad voor de Justitie organiseert in de loop van het gerechtelijk jaar 2013-2014 opnieuw het VERGELIJKEND TOELATINGSEXAMEN TOT DE GERECHTELIJKE STAGE.

Deelnemingsvoorwaarden

  1. houder zijn van het diploma van doctor, licentiaat of master in de rechten
  2. tussen 30 oktober 2010 en 30 oktober 2013 gedurende ten minste één jaar als voornaamste beroepsactiviteit een stage bij de balie hebben doorlopen of andere juridische functies hebben uitgeoefend

Inschrijven doet u per aangetekende brief gericht aan de Voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie, Ijzerenkruisstraat 67, 1000 Brussel.

In uw kandidatuur vermeldt u voor welke materie u opteert (burgerlijk recht met inbegrip van het gerechtelijk recht of strafrecht met inbegrip van het strafprocesrecht). Deze keuze geldt zowel voor het schriftelijke- als voor het mondelinge deel van het examen.

Bij uw kandidatuur voegt u, op straffe van onontvankelijkheid, de volgende stukken:

  • het volledig ingevuld standaard curriculum vitae van de Hoge Raad voor de Justitie (dat kan gedownload worden via de website www.hrj.be, onder de rubriek “loopbaan/examens”)
  • een kopie van uw diploma van doctor, licentiaat of master in de rechten
  • een attest waaruit blijkt dat aan voorwaarde 2 (zie hierboven) is voldaan

De Duitstalige kandidaten die het schriftelijk gedeelte in het Duits wensen af te leggen, moeten dit uitdrukkelijk vermelden en de ad hoc stukken bij hun aanvraag voegen (zie Belgisch Staatsblad, 30 september 2013).

De uiterste inschrijvingsdatum is 30 oktober 2013.

Het examenprogramma en de data van de proeven vindt u terug op onze website (www.hrj.be). Zie eveneens het Belgisch Staatsblad van 30 september 2013.